הרשות פיתחה בשנים האחרונות מערך נרחב של טיפול קבוצתי המיועד לאסירים ולאסירות משוחררים בקהילה. טיפול זה מתבצע במקביל לטיפול הפרטני הקיים במתכונת של פסיכותרפיה של מטופל עם מטפל. הטיפול הקבוצתי נתפס כיום כבעל משמעות טיפולית ומקצועית גבוהה ומיוחסים לקבוצה יכולת וכוח לשקף לאדם את חולשותיו ומגבלותיו, לצד יכולת הקבוצה לחזק אותו, לתמוך בו בעת קושי ולהוות עבורו משענת. נוסף על כך, נמצא כי הטיפול הקבוצתי הינו היעיל ביותר קרב אוכלוסייה הפורעת חוק.
לטיפול הקבוצתי ברש"א יש שתי מטרות עיקריות:
- הפחתת מסוכנות ומניעת מועדות חזרה: באמצעות טיפול ייעודי במאפייני העבירה, עבודה על מעגל העבירה ועל מצבי הסיכון העלולים להוביל את האסיר המשוחרר לביצוע עבירה חוזרת.
- תמיכה, סיוע וחיזוק האסיר המשוחרר בתהליך השיקום והשינוי אותו הוא עובר. כידוע, מרבית המטופלים ברש"א הינם אסירים משוחררים תחת התניה שיפוטית, הנדרשים להשתלב בתהליכי טיפול ושיקום מחוץ לכלא. בכך, מאפשר הטיפול הקבוצתי לעבות את תוכנית השיקום ולהוסיף לה נדבכים טיפוליים אשר בעבר נותרו ללא מענה. כן יש בכוחה של תוכנית השיקום אף לחזק את יכולת הפיקוח אחר צעדיו של האסיר המשוחרר, נוסף על השתלבותו של האסיר בתעסוקה סדירה וביתר מרכיביה של תכנית השיקום.
כל הקבוצות המתקיימות בקהילה מועברות בקו- הנחייה משותפת של שני מנחים מקצועיים, אחד מהם עובד רש"א והשני מנחה שהינו מומחה חיצוני בתחום הטיפול הרלוונטי-מרביתם מומחי תוכן וידע המועסקים כפרי-לנסרים. קבוצות רבות נפתחו באזורים פריפריאליים על מנת להנגיש את הטיפול ולאפשר לאסירים משוחררים רבים יותר להשתלב בטיפול. תשומת לב יתרה ניתנת להתאמת האסיר המשוחרר לתכנית הקבוצה הטיפולית. גישתה המקצועית שלרש"א הינה כי המטופל צריך להתאים לקבוצה מבחינת מאפיינים וצרכים, על אף שלא תמיד קיימת זיקה לעבירה אותה ביצע. לדוגמה: אדם אשר ביצע עבירת תנועה בעטיה נפגע אדם, פעמים רבות ימצא כסובל מפוסט-טראומה ועל כן ישולב בקבוצה לסובלים מתסמונת פוסט טראומתית ולא בקבוצת עברייני תנועה. כל הקבוצות ברש"א הן קבוצות רכבת כלומר, יש תאריך התחלה אך לא נקבע לה תאריך סיום, והיא מעשה נמשכת כל הזמן. במהלך הקבוצה חברים עוזבים ובמקומם נכנסים לקבוצה חברים חדשים.
הקבוצות אינן כרוכות בתשלום וניתנות כשירות טיפולי ציבורי הניתן בחינם למען הגנה על החברה. מנחי הקבוצות הם מטפלים ייעודיים מוסמכים.